WELKOM

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door katten.
Op een dag, tijdens een tentoonstelling, werden mijn ogen aangetrokken door een prachtige kat en wat een vreugde was het toen mijn vingers in de zijdeachtige vacht van deze burmesegleden en toen … Wat een verrassing om zo'n knuffelig personage zelfs tegenover een onbekende persoon te ontdekken.

Liefde op het eerste gezicht ... en hier ben ik met één verlangen ... word de gelukkige eigenaar van dit kleine fascinerende wezen.
Een kleine hindernisbaan om te vinden, maar de beloning was aan de moeite.
Dus aandacht!! op een dag burmese, voor altijd burmese ... op eigen risico....
Paola

Een beetje geschiedenis met de oorsprong van het ras:
De Amerikaanse burmese is een kattenras, afkomstig uit Birma en ontwikkeld in de Verenigde Staten vanaf de jaren dertig. Deze middelgrote kat kenmerkt zich door zijn sepia-jurk. Het verschilt vooral van zijn Engelse tegenhanger door zijn ronde gezicht en ogen.

In 1930 bracht een Amerikaanse zeiler een kat uit Birma terug naar San Francisco: Wong-Mau, wiens hazelnootkleurige jurk kleine variaties in de intensiteit van de kleur vertoonde, sterker aan de uiteinden ( benen, staart, kop ) zonder het patroon echter met spikes te dragen. Wong-Mau is gekocht door Dr. Joseph Thomson. Een andere versie van het verhaal is van mening dat Joseph Thomson Wong-Mau rechtstreeks uit Birma heeft teruggebracht. De arts heeft verschillende kruisen gemaakt met katten van Thaise afkomst en inclusief een siamese zeehondenpost om de jurk van Wong-Mau te reproduceren. De Cat Fancier Association ( CFA ) erkende het ras in 1936. De eerste burmessen werden begin jaren vijftig in het VK geïmporteerd en in 1952 erkend door de Raad van Bestuur van de Cat Fancy ( GCCF ).

Eind jaren vijftig stopte het fokprogramma met de Siamezen en Amerikaanse Birmese fokkers waren van mening dat hun ras slechts één kleur toestond: silespia, ook wel zand of ook sabel genoemd in Frankrijk, dat is genetisch sepia zwart. In de jaren zeventig werd het type Amerikaanse Birmese versterkt: het gezicht is afgerond, net als de ogen en het voorhoofd wordt het lichaam kasseien ( vierkant ). Tot 1984 werden de blauwe, chocolade- en lila burmessen geregistreerd in een race apart door de CFA, de mandalays, terwijl de TICA ze als burmessen herkende. De verschillen tussen het Amerikaanse type Birmese en het Engelse type burmese worden te belangrijk en twee rassen worden nu erkend: de Engelse en de Amerikaanse burmese.